Vila vanduta in 18 ore !
Vila vanduta in 18 ore !

O intamplare pe care nici eu, ca broker imobiliar, nici vanzatorii nu o vom uita. O familie, proprietari a unei vile din Km 5, aveau proprietatea scoasa la vanzare de 4 ani. Toate agentiile aveau proprietatea in baza de date.

“ Au fost cativa agenti care au venit cu clienti, dar nu s-a concretizat nimic” -
spuneau proprietarii. Intr-o duminica din februarie anul acesta, lpe la ora 14.00 primesc un telefon de la doamna proprietara:
  • Ma scuzati ca va sun duminica, dar am luat Ziarul de Imobiliare dintr-o farmacie (?!) am vazut pagina dvs din acest ziar si m-am gandit sa va sun sa va anunt ca am si eu o proprietate la vanzare de ceva timp.
  • Doamna, proprietati de vanzare in Constanta sunt 3250 ! cu siguranta ca toti agentii o au in baza de date, dar daca vreti sa discutam concret despre o strategie de vanzare si despre cel mai eficient mod de a lucra cu un broker imobiliar, pot veni la ora 16.00 la proprietate.

La ora 16 eram la proprietate si le-am prezentat sistemul de reprezentare al proprietarilor in tranzactie, faptul ca ii voi reprezenta in relatiile cu clientii si cu celelalte agentii imobiliare, ca ma oblig sa impart comisionul cu agentul care aduce cumparatorul si ca proprietatea va fi listata in MLS, o baza de date comuna a brokerilor imobiliari care lucreaza in acest sistem de reprezentare.

Au semnat Contracul de Reprezentare, gandind ca daca 4 ani au incercat intr-un fel, poate ar trebui sa schimbe ceva.

A doua zi la ora 9.30 am listat proprietatea in MLS si la ora 10.00 am primit telefon de la de la o colega, ca are un potential Cumparator, am vizionat proprietatea, au facut o oferta de pret corecta iar proprietarii au acceptat-o.
Proprietatea s-a vandut in 18.ore de la semnarea contracului, dupa 4 ani de stat in„piata libera”.
Ce anume a determinat vanzarea ? Norocul ? Da, dar norocul este de partea celor care-l creaza.
Sistemul de reprezentare si listarea proprietatii ? Da, cu siguranta. Inspiratia proprietarului de a lua
ziarul si de a suna ? De aici a pornit totul...
 
Victor Pandele - (0731 08 77 77) broker imobiliar
Presedinte interimar ASEI

 

Membrii Asociatiei de Standarde si Etica Imobiliara Constanta
(www.asei.ro) sunt REALTORI®, respecta Codul Etic si Standardele de Practica al National Association of Realtors, reprezinta protejeaza și promoveza interesele Clienților și pun interesul acestora mai presus decât cel al oricărei alte persoane.